top of page

A Marquise együttes 2004 óta színesíti Európa zenei világát egyedi koncertjeivel. Azóta több mint 250 koncertünk volt nemzetközi és magyar fesztiválokon, kastélyokban, templomokban és további koncerthelyszíneken. Együttesünk sajátossága a barokk és rokokó korszak művészetének komplex megjelenítése. A Marquise speciális hangzásvilágát a férfi és női szoprán együttese adja, korhű hangszerek kíséretével. Rokokó kosztümök, színpadi játék, verselő konferálás idézik a XVIII. század túlfűtött hangulatát.

A Marquise Együttes egy másik korba repíti el a nézőt a képi, látvány és dramaturgiai eszközök felhasználásával téve élvezetesebbé a zenei koncertélményt. A közönség, mint egy filmbe csöppenve élheti át egy másik kor világát, így hozva közelebb a mai kor közönsége számára a klasszikus zenét.
A Marquise együttes repertoárja igen széles: a kora barokk zeneszerzők műveitől, egészen Mozartig terjed. Többek között: Monteverdi, Händel, Vivaldi, J.S.Bach, Purcell, Couperin, Telemann, Pergolesi, Haydn, Mozart művei. A zeneszámok barokk hangolásban, korabeli hangszereken csendülnek fel.

 Blaskovics László - kontratenor, férfi szoprán, az együttes vezetője
Felszeghy Judit -  koloratúrszoprán, hárfa, dobok
Kállay Katalin - furulyák    
Kállay Ágnes - cselló
Gál Márta - csembaló   
Kocsis Dénes / Michael Ryan / Heisz Krisztián - próza

 2015 Interjú a BBC Radio Northampton- ban  John Griff -el 

BBC Northampton Interview - Marquise
00:00 / 00:00
bottom of page